Hulp bij administratie

Vindt u het moeilijk om uw geldzaken te regelen en wilt u schulden voorkomen? Hier vindt u advies en hulp bij geldzaken, zoals het bijhouden van een administratie, het aanvragen van toeslagen en het betalen van belastingen.

Formulierenbrigade

De formulierenbrigade van Meierijstad helpt u bij het invullen van formulieren voor het aanvragen van inkomensondersteunende voorzieningen. De medewerkers geven uitleg bijv. over de gegevens die nodig zijn om de voorziening aan te vragen, en helpen bij het invullen van het aanvraagformulier. Zij geven ook advies. De formulierenbrigade werkt samen met Aanzet Sociaal raadsliedenwerk. De formulierenbrigade is er voor iedereen. De dienstverlening is gratis.

Waar kan de formulierenbrigade mee helpen?

De formulierenbrigade helpt u bij het invullen van formulieren en aanvragen van Meierijstad, de gemeente of bijv. de Belastingdienst o.a. voor:

Afspraak maken

U kunt een afspraak maken via gemeente Meierijstad via telefoonnummer: 140413. U moet dan aangeven voor welke gemeente u belt. Spreek dan in dat u voor Meierijstad belt. Dus ook al belt u voor Boekel, u dient Meierijstad in te spreken.

Handige websites

Wilt u meer weten over hulp bij schulden, wat daarbij komt kijken en andere handige websites over hulp bij geldzaken? Op de volgende websites vindt u veel informatie:


Op de website wijzer in geldzaken worden tips gegeven over hoe om te gaan met geld, zakgeld, wat je moet regelen als je achttien wordt en nog veel meer. 

Op de website van het Nibud staat een stappenplan voor het bijhouden van een administratie.

Voor alle algemene informatie en praktische tips bij schulden en andere financiële problemen kun je op de algemene pagina van het Nibud terecht.

Op de website van SchuldInfo staat veel informatie over schuldhulpverlening.

Op de website van het NVVK en het Nibud kun enkele stappen zelf je schulden regelen.

Op de website Bereken uw recht van het Nibud kunt u zien op welke tegemoetkomingen u recht heeft.

Op de website van de Belastingdienst staat begrijpelijke uitleg over de toeslagen van de Belastingdienst, het aanvragen ervan en een rekenhulp? 

Tot slot heeft Rechtwijzer een website Schulden die u kan helpen om schulden aan te pakken. Het kan u helpen om een plan op te stellen en hulptroepen in te schakelen.