Uitzending BlokLive special over Alzheimer

Geplaatst op maandag 4 juli 2022

Meer mensen dan gedacht worden geconfronteerd met iemand met Alzheimer. Als partner, gezinslid, mantelzorger, vrijwilliger of gewoon als toevallig passant. Er wordt veel aandacht aan besteed in de landelijke media. Maar het speelt zich ook dichtbij huis af. Als je er mee te maken krijgt is er van allerlei hulp nodig, en het liefst blijf je dicht bij huis.

In een speciale uitzending van BlokLive afgelopen 13 juni zaten wethouder Henri Willems, mantelzorger Sonja Vogelsangs, Jeanne Kohlmann van de Alzheimervereniging Boekel-Venhorst en twee casemanagers dementie van Brabantzorg, Suus Pennings en Manuella Roumen bij Mario aan tafel. Het gesprek gaat over dementie, waar kun je terecht met vragen, hoe regel je zorg en ondersteuning en ook zijn er persoonlijke ervaringen besproken. Tussendoor en achteraf zijn er beelden te zien van een aflevering van de serie die KempenTv over dementie heeft gemaakt.

Programma terugkijken

Bekijk de uitzending van BlokLive over Alzheimer via YouTube.