Nieuwe locatie Dorpsteam Boekel feestelijk geopend

Geplaatst op woensdag 20 juli 2022

Ondanks de hitte is afgelopen dinsdag 19 juli 2022 de nieuwe locatie van het Dorpsteam Boekel feestelijk geopend. Bij het Dorpsteam kunt u terecht voor vragen op het gebied van zorg en welzijn voor zowel kinderen, jongeren als volwassenen. Zij zijn recent verhuisd naar de locatie Kennedystraat 2A te Boekel.


Op de foto is wethouder Henri Willems te zien, die het bord heeft onthuld en waarmee de locatie officieel geopend is.

Vanaf vier uur was er een inloop, waarbij iedereen binnen ontvangen werd. Om kwart over vier heeft wethouder Henri Willems het openingswoord uitgesproken, waarna ook het nieuwe bord boven de deur werd onthuld. Hierna was er tot zes uur ruimte om in gesprek te gaan met het dorpsteam, de nieuwe locatie en website te bekijken en waren er hapjes en drankjes in de Basement. In de Basement was het goed vertoeven en vele gasten hebben daar nog met elkaar kennisgemaakt en hebben na staan praten. Het was een geslaagde opening!

Wat doet en wie is Dorpsteam Boekel?

Dorpsteam Boekel bestaat uit verschillende professionals die zich richten op jeugd en volwassenen. Zo zijn er de consulenten Wmo: Loes Thoonen, Marije Hoogstraaten en Jeannine van Wijk die daarnaast gespecialiseerd is in de Geestelijke Gezondheidszorg en de consulenten Jeugd: Job Wissink, Jorg van Doren en Judith- Peters-van Alphen. De consulenten zijn in dienst van de gemeente en verzorgen de maatwerkvoorzieningen. Daarnaast zijn er in het Dorpsteam ook nog medewerkers van Ons Welzijn actief. Dit zijn Jos Hermens voor onder andere de ondersteuning van de mantelzorgers, Ramon van Dijk en Catrien van Zutphen als maatschappelijk werkers, Ellen van Dijck en Jolijn Luijckx de jeugdprofessionals en als laatste Hidde van der Linden als preventiemedewerker. Hidde houdt zich bezig met drie speerpunten:

  1. Opbouwwerk in de wijk
  2. Jongerenwerk, waarbij hij onder andere druk is met de activiteiten in de Basement
  3. Sport en bewegen in het kader van positieve gezondheid.

Deze mensen zijn de toppers die zorgen dat alle vragen van inwoners over zorg en welzijn gehoord worden. Ze bespreken samen met u wat er nodig is, hoe ze u kunnen helpen en verwijzen u door indien nodig. Daarnaast organiseren zij bijeenkomsten en activiteiten in het preventieve veld, waarmee we hopen dat we een zwaardere hulpvraag kunnen voorkomen.