Buurtbusdienst tussen Boekel en Veghel officieel in gebruik genomen

Geplaatst op dinsdag 4 oktober 2022

Maandagochtend 3 oktober 2022 om 7.00 uur knipte mobiliteitswethouder Henri Willems een lintje door waarmee hij de start van lijn 256 markeerde. Hij was daarmee de eerste reiziger van deze nieuwe buurtbuslijn. “Mooi dat we in onze gemeente zoveel enthousiaste vrijwilligers bereid vinden om elkaar op deze manier te helpen mobiel te blijven,” aldus de wethouder. “We zijn wel wat gewend in Boekel als het gaat om saamhorigheid natuurlijk, maar ik blijf het toch steeds weer bijzonder vinden hoe we elkaar ondersteunen. Dat mogen we niet vergeten, dus ik sta er hier vandaag graag even bij stil op dit vroege uur.”

Alleen nog scholierenlijnen

De voormalige reguliere buslijn van Boekel naar Veghel werd begin dit jaar uit de dienstregeling gehaald vanwege te lage reizigersaantallen. Wel rijden er nog Schoolliners in de ochtend en middagspits voor scholieren. Reizigers die buiten de spits toch met het OV van Venhorst en Boekel naar Veghel wilden reizen, kunnen gebruikmaken van de knooppunttaxi. Ook aansluitingen naar Uden en Eindhoven/Helmond rijden nog.

Hechte Boekelse gemeenschap

“Vanuit de hechte Boekelse gemeenschap kwam de vraag of er een buurtbusdienst kon worden opgestart. En dat is echt uitzonderlijk tegenwoordig, omdat het vinden van vrijwilligers en bestuursleden niet altijd makkelijk is,” weet Dieter Klein Nagelvoort, ontwikkelmanager van Arriva in Brabant. “Een initiatief dus waar we graag aan meewerken, want een buurtbus is een prachtige oplossing voor een situatie zoals hier in Boekel.”
De komende twee jaar financiert Arriva deze buurtbuslijn om te kijken of deze route als buurtbusdienst bestaansrecht heeft. Voor meer informatie over deze dienstregeling kijk op https://www.arriva.nl/a/dienstregeling-buurtbussen-brabant.htm.