Kom naar de OV OpStapDag: informatief, gezellig en leuk

Geplaatst op maandag 9 januari 2023

Wilt u wel eens met de bus of trein ergens naar toe, maar doet u dat niet, omdat u het lastig vindt of niet weet hoe het werkt? Daar helpen we u graag bij. De samenwerkende gemeenten in de regio organiseren hiervoor de OV OpStapdag. Op deze dag speciaal voor senioren kunt u op een ontspannen manier gratis (opnieuw) kennismaken met het openbaar vervoer.

Wat kunt u verwachten tijdens de OV OpStapDag

U krijg informatie over het OV in Brabant en omgeving. Ook leggen we u uit hoe reizen met de OV-chipkaart werkt. Onze vriendelijke begeleiders zorgen ervoor dat u veilig en comfortabel aan de verschillende programma onderdelen kunt deelnemen. Het programma duurt van 09.00 uur tot ongeveer 12.30 uur en ziet er als volgt uit:

 • Ontvangst met koffie en thee
 • Plenair gedeelte (uitleg hedendaagse OV en OV-chipkaart en uitleg buurtbus)
 • Rondleiding in de bus en busrit naar het NS station
 • Rondleiding op het NS station
 • Busrit terug naar de startlocatie
 • Persoonlijk reisadvies en mogelijkheid tot aanvragen persoonlijke OV-chipkaart

Wanneer?

Op deze dagen is de OV OpStapdag bij u in de buurt:

 • Woensdag 25 januari: Cultureel Centrum de Pas (Heesch)
 • Donderdag 26 januari: De Weijer (Boxmeer)
 • Vrijdag 27 januari: Oranjerijk (Uden)  
 • Maandag 30 januari: De Schakel (Schijndel)
 • Dinsdag 31 januari: De Hille (Oss)
 • Woensdag 1 februari: Nia Domo ( Boekel)

Meld u aan!

U kunt zich aanmelden door te bellen naar 076 – 513 66 77 (bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 uur en 12.30 uur). Let op: Op piekmomenten kan het zijn dat u het nogmaals moet proberen, wij vragen hiervoor uw begrip. Deelname aan de OV OpStapDag is gratis en gaat op volgorde van aanmelding. Er is plaats voor maximaal 25 deelnemers per dag. Wacht dus niet te lang met aanmelden.