Schaken met Bram Goossens

Geplaatst op dinsdag 9 mei 2023

Bram Goossens, schaakliefhebber uit Boekel, verzorgt op 7 juni & 14 juni een workshop. Schaken is een steeds groter begrip aan het worden onder de kinderen en jongeren. Ze beleven hier veel plezier aan en het houdt hen bezig. Maar waarom zijn zij aan het schaken en wat is er zo leuk aan? Hier kom je alleen achter: door het zelf te doen!


Het doel is eenvoudig: verover de koning. Het draait om de ontdekkingstocht naar dat doel. Wat is steeds jouw beste zet en wat kan de tegenstander doen? In het begin lijkt alles ingewikkeld, maar je krijgt al snel door hoe de stukken samenwerken. Het leuke is de enorme variatie. Elke partij verloopt anders, omdat er miljoenen mogelijkheden zijn. Een ware ontdekkingstocht.
Schaken is net als leren fietsen of rekenen: eenmaal geleerd, vergeet je het niet meer. Schaken is goed voor de ontwikkeling van de hersenen van kinderen. Het bevordert hun concentratievermogen, stimuleert hen om eerst na te denken en dan pas te doen en zorgt voor zelfvertrouwen


Bram zal je meenemen in de ins en outs van het schaakspel. Daarna is er natuurlijk ruimte om met elkaar het spel te spelen. Lukt het jou om Bram de schaakmeester te verslaan of je tegenpartij? Mocht je al erg gevorderd zijn en wil je alleen komen om een wedstrijd te spelen is daar ook alle ruimte voor.

Heb je al schaakspullen neem deze dan mee en laat dit even weten in de aanmelding 😊

Hoe ben jij erbij?

Deze gave workshop zal plaats vinden op 7 & 14 juni van 14:00 tot 15:00 uur in de Basement in Boekel. Het is ook mogelijk om bij 1 workshop aan te sluiten! De workshop is bedoeld voor kinderen vanaf 7 jaar. Deelname is gratis! Meld je wel vooraf even aan via hidde.vanderlinden@ons-welzijn.nl of stuur een berichtje naar 06-10411021.