Even voorstellen: onze jeugdprofessionals Ellen en Jolijn

Geplaatst op dinsdag 5 september 2023

Wij zijn Ellen van Dijck en Jolijn Luijckx en zijn, als jeugdprofessionals, werkzaam binnen Dorpsteam Boekel/ ONS welzijn. Wij geven kosteloos individuele begeleiding aan kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar met verschillende hulpvragen. Je kunt hierbij o.a. denken aan thema’s zoals weerbaarheid, zelfvertrouwen of kinderen die vaak last hebben van een ‘vol hoofd’.  Soms zitten jongeren een tijdje niet lekker in hun vel, hebben ze last van negatieve gedachten of is het maken van vrienden lastig. We bieden ook opvoedondersteuning/ ouderbegeleiding. Daarnaast geven we sociale vaardigheidstrainingen, informatiebijeenkomsten en workshops.

Zodra een gezin zich bij ons aanmeldt, wordt er zo snel mogelijk een kennismaking ingepland. Wij werken momenteel zonder wachtlijst, waardoor we vrij snel kunnen starten. Bij de kennismaking bespreken we samen hoe het nu gaat en aan welke doelen je wil werken. We vinden het belangrijk om bij de begeleiding van kinderen en jongeren de ouders te betrekken, omdat zij veel met elkaar in verbinding staan. We streven ernaar om het gezin weer in hun kracht te zetten zodat ze op eigen benen verder kunnen.

Binnen de begeleiding vinden wij het belangrijk dat iemand zich op zijn gemak voelt.
We kijken steeds welke begeleidingsvorm het beste aansluit bij een kind. Daarbij maken we gebruik van diverse materialen; denk aan werkbladen, uittekenen van situaties maar ook in beweging situaties oefenen. Zo stemmen we ook af waar we afspreken; op kantoor, huisbezoek, school, net waar het kind zich het meest op zijn gemak voelt. In de praktijk merken we dat de drempel soms hoog ligt om contact met ons op te nemen en dat vinden we jammer om te horen want dat is wat ons betreft niet nodig. Dus, mocht je twijfelen of een vraag passend is, neem gerust contact met ons op of loop een keer bij ons binnen!

Wil je je aanmelden? Bel dan op werkdagen tussen 9 en 12 uur met Dorpsteam Boekel op 0492 328 383 of stuur een e-mail met je gegevens en vraag naar info@dorpsteamboekel.nl. De locatie van het Dorpsteam is Kennedystraat 2a te Boekel.