Rouwcafé: over rouw en verlies

Geplaatst op donderdag 21 december 2023

Thema: Rouw en verlies
Wanneer: dinsdagavond 23 januari 2024 van 19.00 tot 21.00 uur
Waar: Gasthoeve de Zijp
Voor wie: Voor inwoners van de gemeente Boekel.
Aanmelden: graag, via www.bibliotheeklagebeemden.nl
Kosten: gratis

Rouw en verlies horen bij het leven; iedereen krijgt er mee te maken. Maar hoe ga je daarmee om? Rouwt ieder mens op dezelfde manier? Heelt de tijd alle wonden? En hoe kan je anderen helpen en troosten? Deze en vele andere vragen komen op dinsdag 23 januari aan bod in de lezing van Rouw- en verliestherapeut Cocky van Ravensteijn (van Praktijk van Waarde).

Steun en troost

Deze avond in Gasthoeve de Zijp in Boekel staat helemaal in het teken van rouw en verlies. Met deze lezing wil het dorpsteam Boekel, samen met de Bibliotheek de Lage Beemden, rouwtherapeut Monique Verhagen en Praktijk van Waarde, mensen die kort of langer geleden een verlies hebben meegemaakt steunen en troosten bij hun rouwproces. Ook geeft Cocky tips aan familie en vrienden van mensen in rouw over hoe zij hen kunnen bijstaan. Er is veel ruimte om samen in gesprek gaan. Alleen al door het samenzijn met anderen die ook een verlies ervaren hebben of door het uitwisselen van ervaringen, kan deze avond troostrijk zijn.

Rouwcafé

Het is de bedoeling dat er in 2024 meerdere van deze avonden over rouw georganiseerd worden. Het rouwcafé is een ontmoetingsplek waar lotgenoten/bondgenoten elkaar treffen om te kunnen delen en om herkenning, steun en troost te vinden, al dan niet door er veel woorden aan te geven.

Aanmelden

Kom je ook? De avond is gratis en vindt plaats op dinsdagavond 23 januari van 19.00 tot 21.00 uur in de Gasthoeve de Zijp in Boekel. Graag aanmelden via www.bibliotheeklagebeemden.nl.