GRATIS CURSUS IEDEREENZORGT (VOORHEEN ADL)

Geplaatst op donderdag 15 februari 2024

Nederland vergrijst en we hebben elkaar hard nodig. Misschien helpt u al iemand uit uw familie of omgeving die ondersteuning nodig heeft in de persoonlijke verzorging. Of wilt u dat gaan doen. Dan is deze cursus iets voor u!

Bij de ondersteuning van mensen in hun dagelijkse leven gaat het om activiteiten als aankleden, verplaatsen en ondersteunen bij (gebits)verzorging. Wanneer iemand beperkingen heeft of om andere redenen niet goed kan meewerken, is het niet altijd gemakkelijk om hierbij te helpen. Zeker als u daarbij ook nog op uw eigen (fysieke) belasting wilt of moet letten. Deelname aan de cursus IedereenZorgt is dan wel zo handig en verstandig.

VOOR WIE IS DE CURSUS BEDOELD?

Deze cursus is bedoeld voor mantelzorgers, vrijwilligers en iedereen die te maken heeft met naasten, vrienden, bekenden of anderen die ondersteuning nodig hebben bij hun persoonlijke zorg. Er is geen speciale vooropleiding nodig voor deze cursus.

WAT LEERT U IN DE CURSUS?

In deze cursus leert u hoe u anderen kunt helpen bij hun persoonlijke verzorging.
Aan bod komen:

  • Wassen/mondzorg;
  • Aankleden;
  • Bed verschonen met iemand erin;
  • Verplaatsen van bed naar stoel, rolstoel en rollator;
  • Steunkousen en hulpmiddelen;
  • Toiletgang;
  • Verplaatsen met rollator en rolstoel.

WERKWIJZE EN BEWIJS VAN DEELNAME

Onder de deskundige begeleiding van een ervaren zorgprofessional oefent u met verschillende handelingen. Daarnaast maakt u kennis met andere mantelzorgers, vrijwilligers en anderen die helpen bij de persoonlijke verzorging en ondersteuning van mensen. Er is voldoende gelegenheid om ervaringen en tips uit te wisselen. Na afloop van de cursus ontvangt u een bewijs van deelname voor eigen gebruik. Voor meer informatie over het
onderwerp van de cursus verwijzen wij u graag naar de websites: www.samenbeterthuis.nl en www.zorgvoorbeter.nl.

DE CURSUS IS GRATIS

Aan deze cursus zijn voor u geen kosten verbonden. Want goede ouderenzorg bestaat niet zonder de onmisbare inzet van familie, naasten, mantelzorgers en vrijwilligers. Van u dus. Daar zijn we u dankbaar voor en daarom organiseren we samen dit cursusaanbod. De cursus wordt u aangeboden door IedereenZorgt, het netwerk van samenwerkende VVT- (Verpleging, Verzorging & Thuiszorg) organisaties in Noordoost-Brabant. We krijgen daarbij professionele ondersteuning van het Koning Willem I College, het Regionaal OpleidingsCentrum (ROC) in Noordoost-Brabant.

WAAR EN WANNEER VINDT DE CURSUS PLAATS EN HOE MELDT U ZICH AAN?

De cursus wordt in de winter van 2024 gegeven op meerdere plaatsen, data en tijden in de regio Noordoost-Brabant. U kunt zich per e-mail aanmelden voor de cursus. Na ontvangst van uw aanmelding ontvangt u nadere informatie van ons over de cursus. U kunt uw vragen ook per e-mail stellen. Wij zullen u dan zo spoedig mogelijk antwoorden.

Oss

De cursus wordt gegeven in De Wellen, Driek van Erpstraat 2 in Oss. U kunt zich via het mailadres academie@brabantzorg.eu voor één van onderstaande cursussen aanmelden. Graag in deze mail uw naam, telefoonnummer en de datum van de cursus van uw voorkeur vermelden.
• Maandag 19 februari van 13.00 tot 17.00 uur
• Donderdag 21 maart van 13.00 tot 17.00 uur.

Veghel

De cursus wordt gegeven in De Watersteeg, Reigerdonk 37 in Veghel. U kunt zich via het mailadres academie@brabantzorg.eu voor één van onderstaande cursussen aanmelden. Graag in deze mail uw naam, telefoonnummer en de datum van de cursus van uw voorkeur vermelden.
• Woensdag 21 februari van 09.00 tot 13.00 uur
• Woensdag 6 maart van 09.00 tot 13.00 uur.