Webinar: wegwijs in mediaopvoeding voor jouw kleintje

Geplaatst op dinsdag 19 maart 2024

Thema: wegwijs in mediaopvoeding voor jouw kind van 0 tot en met 6 jaar
Wanneer: 10 april van 19:30-20:30 uur
Aanmelden: via https://www.ggdhvb.nl/cursus/wegwijs-in-mediaopvoeding-voor-jouw-kleintje/
Voor wie: (toekomstige) ouders met een kind van 0 tot en met 6 jaar

De leefomgeving van kinderen medialiseert in rap tempo. Ook bij de allerkleinsten. Of het nu gaat om swipende peuters, dreumesen die op youtube filmpjes kijken of speelgoed dat verbonden is aan het internet: voor kinderen van nu is media een vast onderdeel van het leven. Dat kan voor jou als ouder veel vragen oproepen. Hoe pak je die mediaopvoeding nu het beste aan?

Inhoud webinar

Van 5 t/m 12 april vinden de Media Ukkie Dagen plaats! Door het hele land wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar. Voor iedereen geldt; media zijn de hele dag om ons heen. Van ‘s ochtends vroeg, tot ‘s avonds laat worden we omringd door schermen, boeken, luidsprekers en apparaten die onze aandacht vragen. Die media hebben effect op je kind. Door een kind vanaf het begin te begeleiden bij het gebruik van media, creëer je een goede basis voor zowel je kind maar ook voor jezelf als ouder. In dit webinar krijg je tips hoe dit op de juiste manier aan te pakken.