Start spreekuur Informatiepunt Digitale Overheid bij het Dorpsteam

Geplaatst op dinsdag 2 april 2024

Boekel – Het vinden van informatie of iets regelen met de overheid gebeurt steeds vaker via het internet. Vanaf 3 april 2024 start het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) met spreekuren bij het Dorpsteam. Hier kunnen inwoners terecht met vragen over digitale overheidszaken zoals: DigiD, toeslagen en andere gemeentelijke regelingen.

Uitbreiding spreekuren

Op dit moment kunnen inwoners al bij de bibliotheek terecht met vragen over de digitale overheid. Bibliotheekmedewerkers helpen inwoners met het vinden van de juiste algemene informatie en verwijzen naar de juiste instanties. In de bibliotheek zijn inwoners welkom op dinsdag t/m vrijdag van 14.00 – 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 – 13.00 uur. Deze dienstverlening wordt nu uitgebreid met spreekuren bij het Dorpsteam op:

  • Woensdag van 10.00 – 12.00 uur (even weken)
  • Vrijdag van 10.00 – 12.00 uur (oneven weken)

Samenwerking met de formulierenbrigade

Vorig jaar startte de formulierenbrigade en het Sociaal Raadsliedenwerk al met spreekuren bij het Dorpsteam. Nu gaan het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) en de formulierenbrigade samen optrekken om inwoners met financiële en juridische vragen te helpen, ieder vanuit hun eigen rol.

Gratis en voor iedereen

Het Informatiepunt Digitale Overheid is – net als het bezoek aan de formulierenbrigade – gratis en voor iedereen. Ook inwoners die geen lid zijn van de bibliotheek zijn welkom. Loop gerust eens binnen!