Participatiefonds

Deze regeling is alleen bestemd voor inwoners van Boekel van 18 jaar en ouder. De regeling wordt uitgevoerd door de gemeente Meierijstad.

Heeft u een laag inkomen? En kunt u daardoor bijvoorbeeld nooit naar de film? Kunt u geen bibliotheek abonnement betalen? Of zit een bezoek aan een museum er niet in? Misschien kunt u gebruik maken van het Participatiefonds. U kunt dit aanvragen via de website van Meierijstad  of door telefonisch contact op te nemen (telefoonnummer 14 0413) dan ontvangt u het formulier thuis.
Na het invullen van het formulier krijgt u binnen 8 weken bericht van de gemeente.

Wat en waarvoor is het participatiefonds?

Het Participatiefonds is bedoeld voor inwoners van de gemeente Boekel met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm. Het doel van de regeling is mensen met een laag inkomen de mogelijkheid te geven om deel te nemen aan maatschappelijke, sociale, culturele, sport- en/of welzijnsactiviteiten en daarvoor een financiële bijdrage te geven.

Voorbeelden hiervan zijn:

Of u een bijdrage krijgt, hangt af van uw inkomen en vermogen. Vermogen is bijvoorbeeld spaargeld of een eigen huis. Ook kijkt de gemeente naar het inkomen en vermogen van uw gezinsleden. Uw vermogen mag niet hoger zijn dan de geldende bijstandsnorm.