Hulp bij geldzaken - Schuldhulpverlening

Heeft u moeite om rond te komen? Of heeft u al betalingsachterstanden of schulden? Het maakt niet uit wat de oorzaak hiervan is. Het is wel belangrijk dat u hulp zoekt bij het oplossen van deze problemen. Bespreek samen met een klantmanager uw mogelijkheden. De gemeente Boekel maakt voor deze ondersteuning gebruik van de diensten van gemeente Meierijstad.

Wat kan de gemeente voor u betekenen?

De klantmanager bespreekt met u wat u kunt verwachten en aan welke voorwaarden u moet voldoen als u hulp wilt. Uw persoonlijke omstandigheden worden in kaart gebracht en u krijgt advies over welke hulp het beste bij u past.

Afhankelijk van uw situatie kunnen we het volgende voor u doen:

Voorwaarden

De voorwaarden zijn:

Hoe kan u een gesprek aanvragen?

Via de website van de gemeente Meierijstad kunt u online een gesprek aanvragen. Een complete aanvraag kunnen wij sneller behandelen.

Binnen maximaal 4 weken plannen wij samen met u een eerste gesprek. In dringende gevallen krijgt u binnen 3 werkdagen een gesprek. Bijvoorbeeld bij uithuiszetting, het afsluiten van gas, water en/of licht of als uw zorgverzekering wordt opgezegd. Voor een crisismelding kunt u alle werkdagen telefonisch contact met ons opnemen via 14 0413.

Wacht niet te lang

De gemeente Boekel wil schuldproblematiek zoveel mogelijk voorkomen. Wij nodigen u dan ook uit om vroegtijdig vrijblijvend advies in te winnen. Bijvoorbeeld als het gaat om een verminderde inkomenssituatie en hoe u daar rekening mee kunt houden. Hoe eerder u uw vraag bij Meierijstad stelt, hoe beter (problematische) schulden voorkomen kunnen worden.