Stichting Leergeld

In Nederland leeft 1 op de 12 kinderen in armoede. Deze kinderen kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. 

Voor uw kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar kunt u een aanvraag indienen bij Stichting Leergeld. Kinderen komen net als bij het Participatiefonds voor vergoedingen op het gebied van onderwijs, sport, cultuur of welzijn in aanmerking. Stichting Leergeld beoordeelt uw aanvraag. Anders dan bij het Participatiefonds wordt er geen vast bedrag per kind beschikbaar gesteld. Stichting Leergeld kijkt wat er nodig is en betaalt dit in natura uit. In natura betekent dat zij bijvoorbeeld de contributie van de sportvereniging rechtstreeks aan de vereniging betalen. Of u krijgt een tegoedbon waarmee u voor een bepaald bedrag sportspullen kunt kopen bij winkels waar Stichting Leergeld mee samenwerkt.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Stichting Leergeld. Op deze website staat ook een digitaal aanvraagformulier voor uw kinderen.
Stichting Leergeld is ook per e-mail bereikbaar contact@boekel.leergeld.nl of telefonisch via 06-50979725.