Crisis- en noodsituaties

Soms krijgt u te maken met een crisis of een noodsituatie. Gaat het om een kind of jongere? Dan kunt u terecht bij Spoedeisende zorg voor Jeugd. Gaat het om (een vermoeden van) huiselijk geweld? Neem dan contact op met Veilig Thuis.

Spoedeisende zorg voor Jeugd 

Spoedeisende zorg voor Jeugd is hét centrale regionale meldpunt bij een acute crisis waarbij kinderen of jongeren betrokken zijn. Spoedeisende zorg voor Jeugd grijpt in bij een crisissituatie en regelt passende vervolghulp voor kinderen, jongeren en het gezin. Spoedeisende zorg voor Jeugd is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar via: 088-0666999.

Direct hulp in crisissituaties

Spoedeisende zorg voor Jeugd grijpt in bij een crisissituatie waarbij er voor een kind of jongere tot 23 jaar een ernstige bedreigende situatie is ontstaan. Het gaat om situaties waarbij de veiligheid van het kind en de stabiliteit van het gezin in gevaar zijn.
Crisissituaties kunnen worden veroorzaakt door gedrag- en/of opvoedproblemen, gezinsproblemen en/of psychische problemen.

Spoedeisende zorg voor Jeugd bel je als:

Veilig Thuis

Gaat het om (een vermoeden van) huiselijk geweld? Neem dan contact op met Veilig Thuis via 0800-2000 of chat via de website van Veilig Thuis.