Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk is onbetaald werk dat u doet voor anderen of voor de samenleving. Er zijn veel soorten vrijwilligerswerk: van zorgen voor anderen tot werken in de natuur.

Vrijwilligerswerk wordt niet betaald, maar geeft veel voldoening. U doet nieuwe ervaring op en leert nieuwe mensen kennen.

Aanmelden als vrijwilliger

Is er een organisatie waar u voor wilt werken? Neem contact op en vraag of zij mogelijkheden hebben voor vrijwilligers. Of vraag aan uw geloofsgemeenschap of u iets voor hen kunt doen.

Daarnaast kunt u zich aanmelden bij het Dorpsteam. Dan kijken wij mee of we iets voor u kunnen vinden. Momenteel zoeken wij ook:

Voor meer informatie bel met het Dorpsteam: 0492 – 32 8383 (op werkdagen tussen 9 en 12 uur). Ook als je belangstelling hebt voor andere vrijwilligersklussen!

Een andere optie is je aanmelden als vrijwilliger via ONS welzijn. Je kan contact opnemen met ONS welzijn per telefoon via 088-3742525 (maandag t/m vrijdag van 08:30-17:00 uur) of mail naar vrijwilligers@ons-welzijn.nl.

Voor mekaar

Voor mekaar is een digitaal platform waarop je een wens, aanbod of idee kan plaatsen. Door de advertenties die erop worden gezet, vind je (nieuwe) activiteiten, gezelligheid, nieuwe contacten en vriendschappen. U kunt voor mekaar vinden via https://www.voormekaaronswelzijn.nl/

ONS Vrijwilligerscollege

Bij ONS Vrijwilligerscollege leren vrijwilligers van elkaar. Zolang het onderwerp te maken heeft met jouw vrijwilligerswerk, kun je met al je vragen bij ons terecht. Denk aan coaching door een andere vrijwilliger, workshops of thema’s als presenteren, fondsenwerving, omgaan met social media of bijvoorbeeld rolstoelrijden. Ook is er een gratis workshopdag voor alle vrijwilligers. Meer informatie vind je op de website van ONS Vrijwilligerscollege.