Regiotaxi

Een Wmo-vervoerspas is bedoeld voor mensen die door hun beperkingen vaak afhankelijk zijn van de Regiotaxi. Naast de Wmo-vervoerspas is er ook de Voor Elkaar Pas voor Wmo-reizigers.

Wmo-pas

Heeft u een beperking en kunt u niet met de bus of ander vervoer reizen? Dan kunt u een Wmo-pas aanvragen bij Dorpsteam Boekel. De gemeente beslist of de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) van toepassing is. U betaalt dan een gereduceerd Wmo-tarief voor Regiovervoer.

Voor Elkaar Pas

Regiotaxi Noordoost-Brabant biedt gebruikers van het Wmo-vervoer de kans om twee jaar lang eenvoudig en voordelig het openbaar vervoer te gebruiken met de Voor Elkaar Pas van Arriva.

Inwoners die een Wmo-vervoersindicatie hebben worden met de Voor Elkaar Pas (VEP) verleid om vaker voor het OV te kiezen. Met deze pas worden mensen mobieler, blijven ze langer onafhankelijk en blijven ze langer onderdeel van de maatschappij.

Bij iedere Voor Elkaar Pas ontvangt de klant een VEP-begeleiderspas. Hierdoor krijgt men de mogelijkheid om gratis iemand mee te nemen, zoals een familielid, vriend of buur. Het hoeft dus niet altijd dezelfde persoon te zijn. De klant kiest zelf wie of wanneer men iemand meeneemt. Dit kan zijn voor hulp tijdens de reis of gewoon voor de gezelligheid.

De klant betaalt voor het OV-abonnement een eigen bijdrage. Voor het eerste jaar is dit €25,-. Voor het tweede jaar is uw eigen bijdrage in de abonnementskosten € 40,- voor het hele jaar. Hiervoor kunt u:

Klanten die de Voor Elkaar Pas aanvragen behouden hun Wmo-regiotaxipas. Hierin verandert niets. U kunt dus zowel met de Regiotaxi als met het OV reizen.

Meer informatie over de Voor Elkaar Pas vindt u op de website van de Regiotaxi Noordoost Brabant.

Regulier reizen

Ook zonder Wmo-vervoerspas kunt u reizen met Regiotaxi. U betaalt dan het reguliere tarief. U kunt hiervoor zelf contact opnemen met Regiotaxi Noordoost Brabant. Een ‘indicatie’ van de gemeente is niet nodig.

U kunt meer informatie over de regiotaxi vinden op de website van Regiotaxi Noordoost Brabant.