Sociale huurwoning

Een sociale huurwoning is een relatief betaalbare woning met een maximale huurprijs. Deze woningen zijn bedoeld voor mensen die onder een bepaalde inkomensgrens zitten.

Wat is de huurprijs van een sociale huurwoning?

Sociale huurwoningen hebben een maximale huurprijs van € 808,06 per maand (prijspeil 2023) en per 1 januari 2024 wordt dit € 879,66. Je hebt alleen recht op een sociale huurwoning als jouw (gezamenlijk) inkomen onder een bepaalde grens valt. Deze grens is bepaald door de overheid en heet ook wel de inkomensgrens sociale huurwoning.

Voor 2024 gelden de volgende inkomensgrenzen:

Voor passend toewijzen zijn de grenzen voor 2024:

Wat voor u geldt, kunt u terugvinden in onderstaand schema.

Hoe kom je aan een sociale huurwoning?

Als je in aanmerking wilt komen voor een sociale huurwoning moet je je eerst inschrijven bij een woningcorporatie, in Boekel is dat Peelrand Wonen. Voor meer informatie en inschrijven zie www.peelrandwonen.nl

Kom ik in aanmerking voor huurtoeslag?

Huurtoeslag kun je krijgen als je in een huurhuis woont. Je krijgt dan een bedrag van de overheid voor de huur. Of je in aanmerking komt voor huurtoeslag, hangt af van een aantal factoren.

Als je zeker wilt weten of je in aanmerking komt voor huurtoeslag, vul dan deze proefberekening in op de website van de Belastingdienst.