Hulpmiddelen

Ervaart u beperkingen in het verplaatsen binnen en/of buiten het huis dan is mogelijk een hulpmiddel in de vorm van bijvoorbeeld een rolstoel, scootmobiel, douchestoel of een tillift een oplossing voor u. De medewerkers van het Dorpsteam denken graag met u mee. Zij kunnen u mogelijk helpen via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

De gemeente Boekel werkt samen met Medipoint en Kersten Hulpmiddelen. De gemeente heeft het assortiment en bijbehorende service niveau bepaald die door de leverancier aan u geboden wordt. 

Hulpmiddelen voor tijdelijk gebruik, bijvoorbeeld bij een been in het gips, kunt u huren of lenen bij een thuiszorgwinkel zoals Vegro of Medipoint of -uitleenmagazijn of via uw zorgorganisatie.

Een dagje een rolstoel lenen?

In Boekel en Venhorst zijn er ook rolstoelen voor algemeen gebruik. U kunt deze rolstoelen lenen voor een dagje uit met familie of andere gelegenheden waarvoor u aangewezen bent op een rolstoel. 

Duofiets 

Stichting Leefbaar Venhorst heeft daarnaast een duofiets ter beschikking. Inwoners van Venhorst die graag samen met een familielid, kennis, vriend of vrijwilliger willen gaan fietsen, kunnen deze fiets reserveren via Stichting Leefbaar Venhorst