Hulpmiddelen

Ervaart u beperkingen in het verplaatsen binnen en/of buitenshuis dan is mogelijk een hulpmiddel in de vorm van een rolstoel, scootmobiel, douche stoel of een tillift een oplossing voor u. Wij denken graag met u mee.

De gemeente Boekel werkt samen met Medipoint en Kersten hulpmiddelen, waaruit u kan kiezen. De gemeente heeft het assortiment en bijbehorende service niveau bepaald die door de leverancier aan u geboden wordt. 

Hulpmiddelen voor tijdelijk gebruik, bijvoorbeeld bij een been in het gips, kunt u huren of lenen bij een thuiszorgwinkel Vegro of Medipoint of -uitleenmagazijn, of via uw zorgorganisatie.

Een dagje een rolstoel lenen?

In Boekel en Venhorst zijn er ook rolstoelen voor algemeen gebruik. U kunt deze rolstoelen lenen voor een dagje uit met familie of andere gelegenheden waarvoor u aangewezen bent op een rolstoel. 

Duofiets 

Stichting Leefbaar Venhorst heeft een duofiets ter beschikking. Inwoners van Venhorst die graag samen met een familielid, kennis, vriend of vrijwilliger gaan fietsen kunnen deze fiets reserveren via Stichting Leefbaar Venhorst