Veilig in en rondom huis

Iedereen moet zich thuis kunnen voelen en hier aangenaam wonen. Dat houdt veel meer in dan een dak boven het hoofd. Het betekent ook dat men veilig in een aangename buurt kan leven. En dat men als men een dagje ouder wordt, ziek wordt of een handicap heeft zelfstandig kan blijven wonen.

Zelfstandig thuis blijven wonen

Om zelfstandig en veilig te wonen zijn soms aanpassingen in uw huis nodig. Bijvoorbeeld als u door ouderdom moeite heeft met lopen en bewegen. Kijk voor meer informatie over wat er mogelijk is om dingen in huis aan te passen bij de pagina Woonvoorzieningen.

Handige tips en keuzehulpen voor iedereen die graag veilig en gezellig in zijn eigen huis wil blijven wonen zijn er ook te vinden op de website https://langerthuisinhuis.nl/.


Kun je een vraag of situatie in je leven (even) niet alleen oplossen?

Ons Dorpsteam biedt advies en/of hulp en zoekt samen met jou naar een oplossing. Variërend van een kort contact voor het geven van informatie of advies tot langere begeleiding met een plan van aanpak.

Personenalarmering

Thuis wonen met een veilig gevoel, ook als u alleen woont. Stel u valt en kunt niet meer opstaan of u voelt zich ineens niet lekker. Met sociale alarmering kunt u eenvoudig alarm slaan bij een noodsituatie, zodat er onmiddellijk passende hulp komt.

De apparatuur voor sociale alarmering is verkrijgbaar bij aanbieders als:

Dit zijn specialisten op het gebied van sociale alarmering. Zij zorgen dat constant nieuwe technologieën worden doorgevoerd waardoor u zich steeds veiliger voelt in uw thuissituatie.

U kunt zelf direct contact opnemen met een aanbieder van personenalarmering. Er is geen indicatie of toestemming nodig van gemeente of (huis)arts. Meestal betaalt u één keer aansluitkosten en daarna een maandelijks bedrag voor huur en onderhoud.

Hebt u de alarmering nodig om een medische reden? Of bent u aanvullend verzekerd? Dan is het mogelijk dat uw zorgverzekeraar een deel van de kosten vergoed. Vergoedt uw zorgverzekeraar de kosten niet? En lukt het u niet om het zelf te betalen? Informeer dan bij de gemeente of bijzondere bijstand in uw situatie mogelijk is.