Hulp bij Huishouden

Heeft u hulp in uw huishouding nodig omdat u bijvoorbeeld een ongeval heeft gehad, ziek bent of omdat u door de ouderdom slecht ter been bent? En kunnen uw huisgenoten de taken niet overnemen? Vraag dan familie, vrienden of buren om hulp. Lukt dit niet? Dan kunnen medewerkers van het Dorpsteam u mogelijk helpen via de Wet maatschappelijke ondersteuning.

Let op! Wegens personeelstekorten zijn er wachtlijsten voor hulp bij het huishouden.

Voor wie is er huishoudelijke hulp via de Wmo?

Huishoudelijke hulp via de Wmo is bedoeld voor mensen die door een beperking hun huishouden niet meer zelfstandig kunnen doen. Zij kunnen het niet oplossen door zelf hulp te regelen met huisgenoten, mantelzorgers of andere mensen uit hun omgeving

Welke aanbieders zijn actief in de gemeente Boekel?

Er zijn 6 aanbieders die vanaf 1 januari 2024 in de gemeente Boekel Hulp bij huishouden kunnen verzorgen dat zijn: Acteon, Actief Zorg, Breederzorg, Interzorg, Tzorg, en Poetszorg.

Wat moet u zelf betalen als u hulp krijgt via de Wmo?

U betaalt u een eigen bijdrage.

Hoe kom ik hulp bij huishouden in aanmerking?

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor huishoudelijke ondersteuning? Vraag dan een gesprek aan met een consulent van Dorpsteam Boekel. Bel op werkdagen tussen 9:00 en 12:00 uur naar 0492-328383 of stuur een e-mail naar info@dorpsteamboekel.nl.