Mantelzorg

Zorg jij voor een naaste die langdurig ziek is, een beperking heeft of hulpbehoevend is? Dan ben jij mantelzorger. Ook als de zorg vanzelfsprekend voelt. Zoals zorg voor je kind of zieke ouder.

Mantelzorg is alle hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit diens directe sociale omgeving. Ook minder intensieve hulp, de hulp aan huisgenoten en de hulp aan instellingsbewoners vallen hieronder. Mantelzorg is hulp die verder gaat dan de zogenoemde ‘gebruikelijke hulp’.

Mantelzorgondersteuning

Het Dorpsteam kan u mogelijk helpen bij uw mantelzorg. Zorgen voor een ander is iets wat u meestal ‘overkomt’. Mantelzorg verlenen kan verrijkend, maar ook zwaar zijn. Heeft u behoefte eens te praten over uw situatie of aan enige vorm van ondersteuning voor u of uw naaste? Neem gerust contact op met het Dorpsteam.

Mantelzorg NL

Iedereen die belangeloos voor een naaste zorgt, kan bij MantelzorgNL terecht voor informatie, advies en een luisterend oor. Ook ondersteunen en adviseren ze professionals en gemeenten in hun samenwerking met mantelzorgers.
Je kan met Mantelzorg NL contact opnemen via de Mantelzorglijn: 030-7606055.

Meer informatie over Mantelzorg NL? Kijk dan op https://www.mantelzorg.nl/

Mantelzorg nieuwsbrief

Een paar keer per jaar verschijnt de nieuwsbrief Mantelzorg. Hierin staat informatie over thema's en over de activiteiten die door het Dorpsteam Boekel en de gemeente Boekel worden georganiseerd.

Alle mantelzorgers die zijn aangemeld bij ons steunpunt, ontvangen automatisch deze nieuwsbrief. Wilt u de nieuwsbrief ook ontvangen dan kunt u zich aanmelden bij Dorpsteam Boekel of door een e-mail te sturen naar Nadine.Koster@boekel.nl.

De uitgebrachte nieuwsbrieven: